Администрацията на президента Джо Байдън ще обяви 200 милиона долара нова

...
Администрацията на президента Джо Байдън ще обяви 200 милиона долара нова
Коментари Харесай

САЩ обявиха още 200 млн. долара военна помощ за Украйна

Администрацията на президента Джо Байдън ще разгласи 200 милиона долара нова оръжейна помощ за Украйна във вторник, съобщиха американски публични лица пред Ройтерс.

Средствата са част от 6,2 милиарда $, които са били установени след неточност в счетоводството на Пентагона, която е преоценила милиарди помощ за Украйна, споделиха двама американски служители в понеделник.

През май Пентагонът разгласи, че погрешно е определил по-висока от обезпечената стойност на американското оръжие, изпратено до Киев, когато личният състав е употребявал " стойност за подмяна " вместо " амортизирана стойност ", с цел да направи таблица с муниции, ракети и друго съоръжение на стойност милиарди, изпратени до Украйна.

Украйна се нуждае от оръжия, които могат да бъдат доставени от запасите на Съединени американски щати за няколко дни или седмици, с цел да може да продължи битката си за отбиване на нашествието на Русия - счетоводната неточност работи в интерес на Киев, тъй като може да бъде изпратено повече съоръжение.

Започването на потреблението на тези открити средства е значимо, защото те представляват последните одобрени от Конгреса 25,5 милиарда $, които администрацията може да употребява за изпращане на оръжия от американски ресурси при положение на изключителна обстановка, споделиха американски чиновници.

В момента Вашингтон работи по поръчка за допълнителен бюджет, с цел да продължи да оказва помощ на Киев, споделиха американски чиновници.

Очакваното оповестяване във вторник за 200 милиона $ ще бъде първият транш от непредвидените 6,2 милиарда $ от утвърждения преди този момент президентски механизъм, споделиха чиновници.

В този пакет бяха включени продукти като оборудване за почистване на мини, противотанкови оръжия TOW и AT4, оръжия и муниции, прехващачи за противовъздушна защита, създадени от Lockheed Martin Corp (LMT.N) за системата Patriot, ракети с управляема система за неведнъж изстрелване (GMLRS). и противотанкови ракети Javelin, създадени от взаимно дружество сред Lockheed и RTX Corp (RTX.N), дружно с друго съоръжение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР